2016. május 27., péntek

109.- Nyuszi vagy McFly! - avagy a beszariság pszichológiája

Lehet szépíteni a dolgokat, felvezethetném finoman is a témát, de ti nem erre vagytok vevők és mi tagadás a lelkem minden apró szegmense tiltakozik ellene. Tehát kezdjük in medias res.
Legjobb barátommal beszélgettünk ma éjjel épp arról, hogy én az a fajta vagyok, aki imád utazni és nem csak azt a pillanatot akarja kiélvezni, mikor megérkezik. A legtöbb ember viszont, aki ezt állítja magáról, hazudik, leginkább önmagának. Hiszen csak a célba érés lebeg a szeme előtt, ezért hajlandó leküzdeni a legkeményebb akadályokat is (amiket leginkább ő állított magának). De tegyük a szívünkre a kezünket...

Te is kurvára össze fogsz roskadni, ha célba érsz! Mert onnantól nincs miért küzdened. Visszafordulnál, újra lefutnád azt a maratonnak tűnő távot, mai eszeddel vennéd ugyanazokat az akadályokat, mert beszartál, hogy valóra vált a vágyad. Nem tudsz vele mit kezdeni. Mert piszokul csábító volt, míg csak ábrándként sejlett fel előtted. Elgondolkodtál azon, hogy TE mit kezdenél, ha minden álmod hirtelen valóra válna? Igen sanszos, hogy belepusztulnál.
Két lehetőség van ilyenkor: Az első, hogy a cél előtt fél méterrel leülsz, elkezdesz a porba rajzolgatni és magadba zuhansz. Kérdéseket teszel fel magadnak, kételkedsz mindenben, ami körbevesz. Majd végignézed lassított felvételként, ahogy aki végig mögötted futott beér. Aztán elkezdhetsz rinyálni, mint egy fürdős-kurva, hogy mégis mi a francot képzel ez magáról, majd sír a szád, szitkozódhatsz, hogy hiszen végig te voltál jobb, akkor miért pont ő? Egyszerű a válasz, azért, mert te magad basztad el.
A másik alternatíva viszont, hogy eltekintesz attól, hogy már alig van erőd ahhoz is sokszor, hogy talpon maradj, mert az élet piszokul nehéz tud lenni, de egy utolsó nagy levegővel beérsz. Első leszel, győztél! A jól megérdemelt díjjal a kezedben remegő szívvel csak vigyorogsz még, ha belül össze is csinálod magad, mert nem tudod mi lesz ezután. Arról sosem mutat képet a mese, hogy mi történik a boldogító csók után. Nem derül ki, hogy Hamupipőke horkol, Ariel csámpás és Csipkerózsika egy hisztis liba lesz, mikor rátör a PMS. A pakliban benne van, hogy ez lesz életed legjobb, vagy legrosszabb döntése. A dolgok nem feketék vagy fehérek, kockáztatni pedig kötelező. Élsz, vagy meghalsz. Ha nem döntesz, akkor az Élet fog, mert olyan nincs, hogy semmi nem történik.
Az életünk végén sosem bánjuk meg azokat a döntéseket, amiket meghoztunk, csak azokat a dolgokat, amikhez túl gyávák voltunk, hogy meglépjük, megtapasztaljuk, megéljük..
És tudod mit? Ha gyáva vagy megélni az álmaidat, akkor rohadtul meg sem érdemled, hogy megvalósuljanak és boldog lehess!

Csak egy valamit kérek, hogy jegyezz meg
Egyszer és mindenkorra: 
Ha kockáztatsz, veszíthetsz,
Ha nem... Már vesztettél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése