2014. október 14., kedd

56.- Ecce mulier (Avagy íme a Nő)

Bonnie milyen egy nő? Hogy kell vele bánni? Hogyan csókoljam meg úgy, hogy ne vegye észre, hogy imádom?
Csak nézett maga elé és hirtelen nem tudott mit mondani. Sok-sok gondolat fogalmazódott meg benne, amit nemrég egy cikkében is kifejtett, mikor azt a feladatot kapta, hogy írja meg mi a különbség a pasik és a nők randizási szokásai között.. Akkor ezt írta:

Egy olyan témáról írok most nektek, amiről mindenki elég sokat tud, mégsem hallunk két embert ugyanúgy beszélni erről a helyzetről. Fiúk közt felnőve, láttam az érem mindkét oldalát, és ezt szeretném röviden elmesélni nektek.
Tisztelt uraim! Kérlek benneteket, hogy töröljétek ki a fejetekből a nőkről alkotott szterotípiákat. Igen sok barátomtól hallottam azt, hogy szerintük az összes nőnemű egyed könnyűvérű és bárkivel elmegy egy körre, akinek elég jó verdája van hozzá. Nos, ez tévhit. Vannak köztünk még olyanok, akik a belső értékeket figyelik. Nem vagyunk mi annyira bonyolultak, mint amennyire azt hiszitek rólunk. Például, mesélnék pár apróságot: Először is, ha megtetszik nekünk valamelyikőtök, azt még magunknak sem szívesen merjük bevallani. Hogy miért? Mert félünk attól, hogy csalódni fogunk és így próbálunk a földön maradni mindkét lábunkkal. Aztán persze ez egyre nehezebbé válik… Ahogy észre vesszük a lopott pillantásokat, az elkapott mosolyokat vagy, ha “véletlenül” hozzánk értek. Ha esetleg elmegyünk veletek randevúzni, akkor órákig képesek vagyunk stresszelni azon, hogy hogyan csináljuk meg a hajunkat és mit vegyünk fel. Nem azért, mert kényeskedő cicababák vagyunk, hanem mert tetszeni akarunk nektek. Végül pedig, ha már összejöttünk veletek, akkor legyetek olyan kedvesek, hogy nem veszitek teljesen természetesnek az igyekvéseinket. Az érzéseink és gondolataink ugyanúgy megmaradnak a kapcsolattól függetlenül és igen, szép, lassan rájövünk a hibáitokra is, csak hajlandóak vagyunk szemet hunyni felettük abban az esetben, ha megéri.

Kedves hölgyek! Most hozzátok szólnék. Először is, sok társunknak meg kellene tanulnia öltözködni. Nem arról beszélek, hogy fintorra húzódik az ember szája, ha ránéz egy csajra, de meg kellene tanulnia mindenkinek azt, hogy kirakatba azt tesszük, ami eladó. Egy ízléses dekoltázs, vagy egy többet sejtető, mint láttató ruha, sokkal vonzóbbnak fog mutatni minket a kiszemelt srác előtt, mintha mindened látja. Abban nincs semmi izgalom. Ha randira készülünk? Nem kell felhúzni a legkényelmetlenebb cipőnket, amiben aztán egész este feszengünk, mert hólyagosra töri a lábunkat. Nézzük a másik oldalát: A fiú, ha oda van értünk nem a cipőnket fogja nézni, ha meg neki ez számít, mert mondjuk csak futó kalandot akar, akkor meg sem ér annyit. Ilyen esetben fel kell állni az asztaltól és otthagyni a kedves delikvenst, mint eb a… mindegy, szóval nem kell rápazarolni az időnket.
Végső soron pedig a csajozás és a pasizás nem sokban különbözik. A cél közös, tetszeni akarunk a másiknak, ami pedig csak úgy lehetséges, ha önmagunkat adjuk. "

Ám ennyi nem volt elég, csak a filozofálgatás magját indította meg benne. Minden nő más, de mégis arra vágyik titkon, hogy szerethessék és szerethessen.
Bonnieról sem tud senki semmit. Hallja vissza a pletykákat az életéről, amelyeken igen jókat szokott derülni. Az elmúlt hónapokban több tíz sráccal "járt" illetve randevúzott a hírek szerint, miközben sorra utasít el mindenkit, aki megpróbál fél lépéssel is közelebb kerülni hozzá. Tehát, ha egy baráti találkozónak a legminimálisabb mértékig is randevú szaga van, menekülőre fogja.
Többször mondogatta Nancynek is mostanában, hogy talán egyelőre jobb neki egyedül. Nem akar alkalmazkodni senkihez, az idejét maga akarja beosztani és a ragaszkodás pedig a legkevésbé sem az, amire jelenleg szüksége van.

"Tudod Nancy, jelenleg van elég dolog az életemben, amit rendbe kellene tegyek Nincs szükségem arra, hogy most még beleugorjak egy kapcsolatba és más gondjait is a nyakamba vegyem. Tudom, hogy mindenben osztozhatnánk, de úgy gondolom egyelőre magamat kell teljesen megismerjem és megszeressem ahhoz, hogy valamikor majd máshoz is így tudjak állni."-egyetértett vele.
Sajnos egy nőnél sincs biztos recept, ami tuti bejön, mindenkinek más tetszik... Ha Bonnieról van szó, akkor nem szabad "ajtóstul rontani a házba". Nem beszéljetek neki tervekről, mély érzelmekről, különben elmenekül.
Sokkal mókásabb, ha tőle kérsz tanácsot, hogy kerülhetsz közel hozzá. Ám de jelenleg senki nem fog tudni nagyon közel férkőzni a szívéhez s, hogy ez meddig marad így? Amíg egyszer le nem veszi róla a "renoválás alatt" táblát.

11 megjegyzés:

  1. Hát sajnos vannak olyan nők (divatkurvák) akik ha pénzt/kocsit látnak akkor egyből odaadják magukat. AZ ilyen "NŐKTŐL" hányni tudnék.
    És igen, vannak a rendes nők akik a belső értéket keresik egy paliban. Ők azok a nők akik sokszor pórul járnak mert sok pali kihasználja őket =(
    Minden nő más, és én mint féri bevallom neked hogy a férfiak részéről is ugyan ez van - hogy félünk "Mert félünk attól, hogy csalódni fogunk és így próbálunk a földön maradni mindkét lábunkkal ". Kérdések ilyenkor a pali agyába is pörögnek: Vajon bejövök neki? Csak nem fog itthagyni ? Vajon csúnya vagyok számára? Remélem nem hiszi azt, hogy elhívtam randizni hogy egyből le akarok feküdni? ...stb :D sok ilyen van ami a pali agyán végigmegy :D Na meg persze a találkozás, az idegesség na meg persze amikor zavarba hozza a nő :P
    És persze azt egy pali látja első randinál hogy a nő ügyelt hogy nagyon szépen mutassa magát :) Elvégre randi. Meg persze első randira mindig is emlékezik a fiú "jajj sose felejtem el amikor első randin rámnéztél a szép szemeddel, csodaszépen kisminkelted magad, gyönyörű ruhába voltál, és én csak ámultam ..hogy úr isten lehet hogy túl béan vagyok hozzd képest?! " :P
    Amit írtál az teljesen igaz, ha már egy pali "megszerezte" a nőt akkor teljesen elbízza magát majd szép lassan kiismeri a nő a palit. És később eltűnik az a "rózsaszín szivárvány" ami később szakításba torkollik.
    Huh, az öltözködés..én attól herótot kapnék ha első alkalomra olyan ruhába jelenne meg a nő hogy kidob mindenét.
    Jó megértem azt ha ő úgy szereti, de a pali szereti ha van kihívás(ahogy te írtad izgalom-) de szerintem egy kis kihívás kell a palinak.Hogy lássad nőként a pali arcát hogy "na látod ezt csak akkor kapod meg ha kiérdemled". És később látja meg a dolgokat, a pali hogy megérte ennyit fáradozni ezért a nőért. Nem jó ha túé hamar bedobod magad. Jó ha egy nő nem adja be egyhamar a derekát :) Hadd küzdjön csak meg a nőért :)
    Minden nő ezt az érzést akarja hogy találjon egy olyan illetőt aki megbecsüli és érzi hogy Szeretik. Nem csak kihasználják és lesz***ák.
    És ne aggódj egyszer eljön az az illető aki szépen leveszi rólad a "renoválás alatt" táblát és megfogja a két szép kezdedet, magához húz és gyengéden megcsókol és a válasz csak annyi lesz: Szeretlek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az őszinte választ :) Mindenkinek bele kellene gondolnia ezekbe a dolgokba. :)
      Ami pedig engem illet, előbb-utóbb biztos így lesz, csak kérdés, kit merek majd ennyire közel engedni magamhoz. :)

      Törlés
  2. Az lesz az az illető akit érzel (belül a szívedbe) hogy igen, Ő az ! Akiért érdemes élni :) Akiért érdemes létezni.
    Szíved megsúgja.^^.
    Most ide filmet tudnék írni : Hallgass a szívesre (számomra elég szívbemarkoló film volt :$ )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallgass a szívedre *

      Törlés
    2. Az volna a legjobb... De van amikor nem teheti meg az ember..

      Törlés
    3. De ezt hogy érted? Nem teheti meg az ember?
      Mi gátolna meg egy nőt hogy Szeressen valakit ?
      Erre kíváncsi vagyok. :O

      Törlés
    4. Nem abban, hogy szeressen, abban lehetetlen. Csak abban, hogy ezt ki is mutathassa..

      Törlés
  3. Azt hogy kimutathassa ? Miért gondolod azt hogy nem teheti meg ?
    Egy pali vagy balfasz vagy nem ért a romantikához(ami mára sajnos kihalt) ha nem tudja kimutatni a nőnemnek hogy fontos számára és hogy Szereti, és neki fontos.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen!
    Nőként meg tudom érteni kedves barátosném. A szeretetben ugyan nem gátolhat semmi, viszont néha elég, ha csak én tudom, Gyakran nem tehetjük meg, hogy jelezzük a másik felé, mit érzünk. Nagy általánosságban társadalmi konvencióktól a különböző párkeresési szokásokig mindenféle gátolhat ebben. És ha a szeretett félnek párja van, esetleg már 623x elküldött bennünket, vagy a fiúk szerint férfi oldalon nem létező "friend-zone"-ba tuszkolt, akkor a nő azt mondja: "Nem fejezem ki, mert boldog valakivel/boldog akar lenni valaki MÁSSAL/ nem úgy néz rám, jelezte és én nem töretem magam még egyszer össze"...
    Ez lenne a normális... de mi mégis újra utánamegyünk és törünk ha kell...:)
    Szóval a Nő (és talán a Férfi is) eldöntheti, hogy mit választ. Megéri e kifejezni (ami sokszor lutri, mert ki tudja a reakciót), vagy inkább hallgatok és az érzés csak bennem munkál, más "békéjét" nem rombolom össze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magam sem fogalmazhattam volna meg szebben. Köszönöm drágám <3

      Törlés
    2. Így már érthető :)

      Törlés