2013. október 21., hétfő

27.- Lázadó hajlamok (slam poetry)

Nagy szemen, hosszú pillák. S nincs könny, nincs semmi, csak mit az élet elé rak, egyszerűen ennyi. Nem tudja sokszor hogyan kell élni, ahogy azt sem mi az, hogy félni. Szembeszállni hurrikánnal tán' oly bátor (vagy épp botor), mint tűt keresni a szénakazalba'. Meddő dolog, úgy tűnik mégis megpróbálta. S mire ment vele? Fogalma sincs róla, csak szív, mint a róka által átb@szott gólya. Ki revansot vesz, miképp teheti, s a szemét róka is a saját főztjét eszi.
Skorpió lét, mi az? Önmagában semmi... Ilyen lénynek tudni is kell lenni. Mint a stílushoz is mi kell? Kihúzott váll és felszegett fej! A legnagyobb gyűlölködő tömeg közepén felordítani: "Itt vagyok s.ggfejek! Most mondjátok! Szemtől-szemben legyetek kemény gyerekek! Álljatok ki magatokért, s hadd haljam! Ki a legnagyobb marha itt a mocsokban?!" S nézni,nézni ahogy a rendszer sok barma, maga mögött csak a saját bűzölgő piszkát hagyja. S ő ott áll tovább, elhatározásait egy hurrikán sem ingatja meg. S erős, mint nád is, ki meghajlik a szélnek, holott tudja, erősebb nála. Ki gyenge mit tesz? Csak az ereit vágja... fel! S eldobja az életét, mindenki mást szidva: "Mekkora szemét!" Tette ezt a lány is maga sem volt különb ennél, s kérdezem te mégis mit tennél? Szilárd akaratod mindig kitart? Vagy tán magad is gyarló vagy? Csak a hullám közelgett. "Nagyon nagy."-s hitte, nem bírja. Mégis mi vitte előre? Az akarata.
Büszke egy kicsit talán, úgy érzi, tett már le valamit az asztalra. S nem fél semmitől. Klisé kissé: Ki nem mer nem nyer. De többé nem hajlandó elaludni nyitott szemmel..
Unja már, hogy működik a besúgórendszer, aki nem nyel, elkaparnák, s nem védhetné senki. Mert a rendszer mocskának egy magunkfajta csak ennyi. Igaz ember? Ki, ha kell kűzd, s ha muszáj meghalni is mer! Inkább legyek elvekkel halott hős, mint hallgató féreg körülötte a sok tetemmel. Az agymosott zombikkal, kik majd őt temetnik el.
Bonniet nem emészti fel a demokráciának csúfolt jelenlegi rendszer, ha kell olyan lesz mint toroknak a vegyszer! Amit tesz csak maró intrika. De jobb, mint a jelenlegi korrupOrbánia. Megvalósíthatatlan elv követője, magam nem leszek! Csókoltat titeket odafenn kretének, ha kell ő köp bele abba amit esztek..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése