2014. augusztus 13., szerda

50.- Egy-egy szín a palettáról

A bizalom tünékeny, akár az idő. Az embernek van egy bankszámlája, amely minden reggel újraindul és kegyetlenül veszi le az összeget a számláról. Ami megmarad, azt másnap nem lehet felhasználni, de újrakezdheted. Van aminek nem sok nullázódásra van szüksége ahhoz, hogy az a bizonyos kassza többé ne töltődjön újra. 
Bonnie mindig is hajlamosabb volt szemet hunyni mások hibái felett... Van pár dolog, amire harapós, de sok szempontból a kellőnél is toleránsabb. A dombon ülő fűcsomó felé is hajlamos bizalmat tanúsítani anélkül, hogy végiggondolná voltaképp kiérdemelte-e, vagy csukott szemmel rámutatott és megszavazta neki. Kritikus szemmel nézve egy naiv kislány, aki még hisz az emberi jóságban. Márpedig, ha valaki leplezetlenül kinyilvánítja, ami a szívét nyomja, az én vagyok és magam is így gondolom. Mégsem tartom ezt alapvető emberi hibának, amire az okosak csak legyintenek és azt mondják: "Kicsi lány, majd kinövöd, ha megtudod milyen igazából ez a világ."
Kacagj, de tisztában van vele, ahogy azzal is, hogy semmi sem fekete, vagy fehér. Tény, hogy vannak emberek, akiket hajlamosak vagyunk csak utóbbi színben látni, de ezt hívják szeretetnek és ezzel nem lehet mit tenni. Aki feláll és elindul az élet útján, párszor meg fog botlani, esetleg össze is töri magát, de aki erős feláll. Sőt, még heg is marad rajta, hogy akárhányszor ránéz rádöbbenjen mi van mögötte, s ne nézzen vissza többé, csak a jelenbe és előre. 
Ezért kértelek arra az előző bejegyzésben, hogy csak érezz és élvezd. Nincs ember, akinek ne csalhatná minden áldott reggelen vagy éjszakán egy személy mosolyának csak a puszta kósza gondolata is ezt az ábrázatot az arcára. Mikor a reggeli nyújtózás közben rád tör egy finom nevethetnék a boldogságtól, egy dal is forrósággal tölti el a szívedet, s leginkább az időben köszönésnek tűnő udvariasság, mellyel az adott napszakra vonatkozóan azt kívánja neked, teljen igazán kellemesen... Az élet apró örömei. Ha hajlandó vagy mindennek a jó oldalát nézni, akkor leszel csak igazán boldog és önmagad. 




Végezetül pedig nagyon szépen köszönöm drága olvasóimnak, hogy folyamatos figyelmetekkel arra késztettetek mindig, folytassam. Hamarosan 6000 emberről lesz elmondható, hogy betekintettek Bonnie világába és ezért nagyon hálás vagyok nektek. 
Millió ölelés:
Bonnie P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése